Tryckeri Malmö

När jag var liten, eller ja yngre då, säg högstadiet kanske, så åkte vi i väg på en klassresa. Vi var faktiskt iväg på en hel del klassresor, både till Göteborg och till Stockholm, men denna var mer en endagsutflykt. Vår lärare hade nämligen fått för sig att det skulle vara nyttigt för oss att uppsöka ett tryckeri i Malmö.

Jag har ingen aning om vad hennes argument var för detta, det kan misstänkas att det var hon själv som var nyfiken, det vågar jag inte säga.

Vi åkte i alla fall iväg till det här tryckeriet och tittade på alla de maskiner som skulle till. Som sagt, högstadiet. Hur gammal är man då? Typ 13 kanske? Hur kul tyckte någon av oss att det var, att befinna sig där vi befann oss?!

Visst var det spännande att se alla maskiner arbeta. Allting hänger ihop, och om bara en skulle missa sin uppgift en gång så kan det få enorma följder. Men ja, det var intressant i kanske tio minuter, vi var där ute en hel dag. Ingen av oss hade direkt drömmar om vad vill ville jobba med när vi blev vuxna, och om det var någon som hade det så var det i så fall i stil med advokat och veterinär, inte på ett tryckeri.

Missförstå mig inte, jag vet om att det ligger en något negativ ton över hela inlägget. Alla tryckerier fyller en ovärderlig plats i vårt samhälle. Alla böcker, tidningar, planscher, informationsblad, ja allt tryckt material är i behov av någon form av tryckeri, och utan dem kommer inte informationen kunna sprida sig. Men ja. För femton år sedan var jag ärlig talat inte så engagerad i det.

Läs mer om Tryckeri Malmö

© 2016 A MarketPress.com Theme