Tips till dig som ska köpa en frack

Alla garderober tillhörande män förtjänar en frack. Fracken kan uppfattas som snofsig och någonting som sällan används, men frack är en typisk dräkt där man ser skillnad på bra och dålig kvalité. Och det är mycket sällan det fungerar att hoppa in hos en grosshandlare och välja första bästa frack. Den ska väldigt gärna vara anpassad direkt efter din kroppsform.

Och trots den relativt stora investeringen för att få en bra frack i sin garderob, är det väl värt. Frack är ingenting som går ur mode. Det är någonting du kan använda nu, någonting du använde för tjugo år sedan och kommer fortfarande kunna använda om tjugo år. Eftersom en bra frack är skräddarsydd efter dina mått kan du verkligen behålla den hela ditt liv (förutsatt att du behåller din kroppsform). Och har du satsat på en dyr kvalitativ frack och har turen att ha en son eller sonson med liknande mått kan du med fördel låta den gå i arv. För en klassisk frack går aldrig ur tiden.

Ska du köpa frack till en viss tillställning är det bra att kolla upp den exakta klädkoden. Du vill inte komma dit och känna dig malplacerad. Är du osäker på hur du ska klä dig? Fråga gärna värden/värdinnan om den tänkta klädsel. Du kan även fråga andra gäster vad de ska bära, så att du inte kommer dit helt nedklädd eller uppklädd.

Beroende på hur traditionsenlig tillställningen är ska du bära dina accessoarer efter det. Nuförtiden är det till exempel helt acceptabelt att bära armbandsur. Men äger du ett fickur får du självfallet använda det.

Ska du köpa frack rekommenderas det ofta att du väljer en skräddarsydd frack som du kan äga livet ut. Även fast plånboken kanske inte tillåter att spontanköpa en frack är det en bra sak att spara till och överväga noga hur du vill att den ska sitta på den. Och när du väl köpt en frack – glöm inte att vårda den väl!

© 2016 A MarketPress.com Theme