Tandvård i Täby

Tandvård

Varför jobbar jag med tandvård? Jag ska försöka förklara. Jag tror inte alltid att man själv bestämmer över sitt liv. Visst, jag kan ju välja här och nu, vill jag äta pasta eller pizza, vill jag läsa senaste tandläkartidningen eller nya heminredningsmagasinet? Men samtidigt är jag ju styrd av så många saker som jag undrar om jag har någon direkt makt över. Min uppväxt, min bakgrund. Jag menar, varför blev jag tandläkare?

Varför jobbar jag med tandvård och inte med säg bakning? (det beror väl i och för sig på att jag  är usel på att baka…). För att såna stora saker som yrkesval, val av familj, stora och tunga livsval, ska förändras tror jag det behövs en väldigt stor faktor som gör att saker och ting vänds upp och ner.  Annars är nog det mesta av pusslet liksom redan lagt. Jag vet det låter obehagligt, jobbigt, nästan religiöst på något sätt. Men jag tänker på min egen bakgrund, min mamma var tandsköterska, min pappa var tandläkare.

Mina tänder borstades in och ut, upp och ner. Var det något jag lärde mig så var det att man skulle sköta om sina tänder. Herregud, jag hade en plansch i mitt rum där det stod ”Tandvård – sköt dina tänder nu så slipper du en ful mun sen!”.

Det var pappa som satte upp den och enda anledningen att jag inte drog ner den var att han satt upp den med någon massa som gjorde den helt omöjlig att få ner. Sen ville jag ju inte göra honom besviken förstås. Ibland undrar jag om det inte borde gjort mig till något annat än just tandläkare. Många barn vänder ju tvärtom och går emot sina föräldrars önskningar. Men jag vet inte. Jag har alltid fått välja själv. Och av någon anledning, så blev det just tandläkare. Helt slumpmässigt känns det ju inte…

Läs mer här!

© 2016 A MarketPress.com Theme