Sommar, skärgård och seglarskor

Älskade sommar och båtliv, som jag längtar till nästa år!

Med min nyvunna kärlek för att se mina inköp av skor och kläder som investeringar så har det också blivit mycket viktigare att satsa på kvalitet och klassiker när jag ger mig ut på shopping.

Till sommaren 2014 ska jag därför investera i ett par seglarskor. Jag har kommit fram till att det är det perfekta komplimentet i min skogarderob.

Fördelen med seglarskor jämfört med många andra typer av skor är att den är mer klädd än vanliga sneakers, väldigt sköna och oftast av väldigt bra kvalitet. De passar lika bra till byxor och shorts som till kjol och klänning. Att man dessutom kan ha dem på jobbet, på lekplatsen eller på after worken gör dem till vinnare. 

Jag är så glad att seglarskorna har lämnat sin skyddade plats i båtlivet och visat på hur bra dom är för alla, unga som äldre.

Nu kan ju vem som helst hitta ett par som passar och låta dem bli en del av sin stil.

Sperry Topsider och Henry Lloyd gör klassiska seglarskor i superbra kvalitet. Jag gillar dom klassiska varianterna i marint och vitt, men variationen är enorm och uppfyller många olika krav och smaker. Det finns utan tvekan något för alla.

Något jag verkligen gillar med seglarskorna är att sulan är mjuk och följsam och har bra grepp. Den är ju ändå gjord för att inte förstöra båten när man är ute på sjön och det har man faktiskt nytta av även på land : )

Jag vet att seglarskor väcker blandade känslor hos många, men för mig är det det självklara valet av fritidssko. Så sköna och lätta att ta av och på, jag menar, kan det bli bättre? Och att man dessutom får den där härliga känslan av att leva ett glatt, marint liv även om man för dagen befinner sig mitt inne i stan, är en extra liten guldkant.

Den marina klädseln och inredningen har hittat sin självklara plats i modevärlden och syns som en del av modebilden vid så gott som alla vår och sommarvisningar. Så det är bara att acceptera – seglarskor är här för att stanna.

Jag säger Skepp o´hoj och väl mött, sommaren 2014!

© 2016 A MarketPress.com Theme