Överväg lantlig inredning i ditt hem

Ett problem som uppkommer i samband med att man flyttar är att man måste välja inredning. Det vill säga – en flytt är ett utmärkt tillfälle för att byta stil och kanske byta ut de möbler man tröttnat på. Man förstärker – kort sagt – den nytändning som en flytt i sig trots allt innebär. Vi sa problem och detta då det finns en hel del olika stilar att välja bland och där ekonomin också är en stor faktor att ta hänsyn till.  Det kostar pengar att byta stil och det är dyrt att köpa soffor, nya bord, fåtöljer och andra saker och det är också där som man ser det stora problemet – men vill; men man har för tillfället inte råd att förverkliga de drömmar gällande inredning som man har.

Dock: man ska även se till det faktum att olika typer av stilar kostar olika mycket pengar och av en anledningen så kanske man inte behöver söka sig till dyra italienska lösningar eller köpa dyr design direkt från fabrik. Nej, det finns inredning som kan passa en plånbok på ett bättre sätt och av den anledningen tänkte vi rada upp några stilar som man kan överväga om man vill nå en förändring i sitt nya hem – eller i sitt befintliga också för den delen.

• Minimalism. Ett hem med få – men noga utvalda – möbler ger alltid ett stilrent intryck och uppfattas som större än vad det egentligen är. Här skulle vi rekommendera att man verkligen anstränger sig för att hitta fina designmöbler. Besök auktioner online och sök efter exempelvis en Jetson-fåtölj, stolar från Eames eller ett stilrent bort från Arne Jakobsen breda sortiment.

Lantlig inredning. Lantlig inredning är minimalismens motpol och här handlar det om att hitta en perfekt mix mellan mycket- och mindre, nytt- och gammalt, samt modernt- och retro. Kort sagt; kan man hittat den mixen så är lantlig inredning verkligen att rekommendera. Färg, äldre föremål och moderna maskiner (tillverkade enligt äldre former) är vad lantlig inredning går ut på. Ett tips här: det finns massor av bloggar som behandlar ämnet lantlig inredning och där finns inspiration för hur du kan omsätta denna stil i praktiken.

• Färgglatt. Precis som vid lantlig stil så låter man färger ta plats i sitt hem. Efter några år där en vit kompass har varit vägvisande i våra hem så har det numera börjat komma mer färger. Något som är uppskattat! Färg ger alltid lite mer hemkänsla och lite roligare atmosfär. Ett tips: besök en färgbutik online och använd deras program för att måla om virtuellt. Det ger en bra bild över vilka färger som passar med varandra och vilka som du bör undvika att kombinera.

© 2016 A MarketPress.com Theme