Kakelugnsrenovering

Det är många kakelugnar som inte kan eller får användas. Antingen för att de ”är pluggade” och behöver öppnas, eller för att de är utdömda av sotaren eftersom de inte är täta. Den vanligaste anledningen till att kakelugnar inte är täta är att kakelugnen, som är ganska tung, börjar luta inåt i rummet så att sprickor uppstår.

Det är en konst att renovera en kakelugn, man bör inte anlita vilken murare som helst utan välja någon som är specialiserad på kakelugnar.

Att renovera en kakelugn har varit ett stort, dyrt och kostsamt. Den har plockats ner, del för del innan den lagats för att sedan pusslas ihop igen. Det är både ett smutsigt och tidsödande arbete. Men nu har det kommit en ny metod som inte kräver alls lika mycket arbete.

Det finns en ny revolutionerande metod att renovera kakelugnar – SafeReal. Metoden innebär att man kan renovera kakelugnen utan att plocka isär den vilket sparar både tid och pengar. SafeReal använder sig av ett lågtrycks-system för att täta kakelugnens rökgångar. Efter tätningen så fogas kakelugnen och poleras upp. Sedan är den i skick som ny.

Du bör låta kakelugnen stå ett par dagar efter att den är tätad, så att den sätter sig ordentligt. Sedan är det bara att ta dit sotaren som trycktestar kakelugnen. När det är gjort och arbetet godkänt är det bara att njuta av den sköna värmen och mysa framför levande eld igen.

© 2016 A MarketPress.com Theme