Inte vilka kort som helst

När man plockar fram en kortlek är det inte många som börjar tänka på huruvida man skall spå i kort eller inte. De flesta, vågar jag tydligt hävda, skulle nog istället tro att man vill spela kort. Om det istället är tarotkort man tar fram ur väskan höjs genast ögonbryn kring bordet. Dessa kort är mytomspunna och förknippas med allt annat än sociala kortspel vänner emellan. Dock menar vissa sakkunniga att de första tarotkorten faktiskt användes för att spela med. Det finns en hel del likheter mellan vår traditionella kortlek med 52 kort, och en kortlek för tarot.

En vanlig kortlek för att använda vid tarotläggning har 78 kort. Vissa hävdar att den är en version av den vanliga spelkortleken men att denna har fått ett ytterligare klätt kort i varje ”färg”. Detta utgör vad man brukar kalla för lilla arkana, eller lilla hemligheten. Utöver dessa 56 kort finns stora arkana, eller stora hemligheten, som består av 22 kort. Hur man tolkar och läser dessa kort är någonting som kan avhandlas i en samling böcker och således inte någonting vi kommer att gå in djupare på. Dock kan sägas att det finns en stor skillnad mellan korten i fråga om betydelse och område. Varje kort som finns i en kortlek för tarot, har en viss betydelse eller riktning. Denna betydelse kan sedan variera beroende på hur och när kortet läggs upp. Om det har ”rätt” sida upp ändras också betydelsen mot om det förhåller sig på något annat sätt.

Tolkningen med Tarot

Den som jobbar med att lägga tarot för andra, har en svår uppgift som kräver en hel del erfarenhet och kunskap. När man lägger ut korten är det viktigt att inte blanda in sina egna tankar och känslor i vad man ser. Det handlar istället helt och hållet om den klient som kommit för att få en konsultation. Detta är någonting man får tänka på inte bara när man lägger tarot utan också om man jobbar med någon annan typ av tjänst som har en koppling till mediala områden.

Hur man lägger ut tarotkort är inte någonting svårt eller märkligt. Det är helt enkelt fråga om att memorera hur korten skall ligga för olika stjärnor. Stjärnor syftar inte i sak på att korten bildar en sådan formation utan är ett namn man använder för alla olika typer av former och mönster man kan lägga ut sina kort i. Det som är svårt och som kräver en hel del av den som lägger tarot för någon, är tolkningen av vad korten kan tänkas betyda. Förvisso kan man läsa sig till en hel del om de olika korten och få en liten inblick i vad de kan betyda. Dock är det inte helt solklara beskrivningar av korten man får till sig. Det handlar om att kunna sätta in det hela i en berättelse som väver ett svar. Detta är någonting man kan öva och träna på i många år! Faktum är att man kanske aldrig blir riktigt färdig med att lära sig tarot. Det är därför bra om man är rustad med tålamod ifall man har någon som helst ambition om att själv lägga tarot.

Mer om Tarot via följande länkar:

Tarotguiderna (Tarotlinje)

Medialarummet (hemsida för Vivi Linde Medium)

Den andra sidan som hjälper till vid tarot

Flera av de som jobbar med tarot är medium som har detta som ett sätt att hålla koll på tillvaron. Många erbjuder också sina klienter möjlighet att få en konsultation som innebär att man lägger tarot. Den som jobbar som medium och därmed är van att hantera information som inte rör de själva, kan ha en stor vinning när de skall tolka tarotkort. Vissa av de mer kända medium som finns i Sverige menar att hjälp med att tolka korten kommer från guider och vägledare från det okända. Att ha en sådan tillgång är någonting som kan vara till stor hjälp när man inte bara vill lägga kort och ha en viss inblick i vad de kan betyda utan också kunna få svar på frågor.

© 2016 A MarketPress.com Theme