Hitta en låssmed direkt när du behöver det

Och så hände det där riktigt typiska… Dörren blåste igen framför näsan när de sista matkassarna skulle bäras in i lägenheten. Mormor som har extranyckeln är bortrest just den helgen och sambon är på konferens. Inte mycket annat att göra än att ringa en låssmed.

Låssmeder med jouröppet

Att ha numret till en bra låssmed på Södermalm sparat i plånboken eller mobilen kan vara praktiskt så att du inte behöver ödsla ytterligare tid på att försöka leta upp en kontakt just när du behöver hjälp från någon så snabbt som möjligt. De flesta låssmeder har ett journummer som man kan ringa i nödfall när man har oturen att hamna i en trasslig situation utanför normala arbetstider. Självklart kostar det några kronor extra för en sån utryckning, men om du råkat låsa dig själv ute i trappuppgången eller låst in bilnycklarna precis när du har storhandlat eller måste iväg till ett viktigt möte finns det oftast ingen bättre lösning.

Även om de flesta bilar har skydd mot att man låser förardörren med nycklarna inuti kan det ändå hända att man lyckas med konststycket att hela bilen går i baklås. För att öppna fordonet brukar man då behöva specialverktyg som öppnar en av sidorutorna genom att man pumpar upp en slags ballong så att det går att komma åt låsmekanismen eller handtaget på dörrens insida. Inget som gemene man har i bakfickan direkt, utan man får vanligen ringa till en låssmed.

Låsbyte

När låsen krånglar hemma kan man också behöva hjälp av ett låssmedsföretag. Lås har vi ju på allt från ytterdörrar till toaletten och andra innerdörrar. Ibland räcker det med service och en smörjning av låsen, men i andra fall måste de helt bytas ut.

För att din hemförsäkring skall gälla krävs att du har lås som är av en godkänd typ. Annars kan du stå helt utan försäkringsskydd vid ett inbrott. Det är bättre att låta någon ta en titt på de existerande låsen för att se om något behöver uppdateras.

Kontakta ditt försäkringsbolag för att få veta vilka krav de ställer på låsanordningar och ytterdörrar så att du kan installera den utrustning som behövs för att vara säker på att få ersättning om någon skulle bryta sig in. Det är lätt att bli hemmablind och tro att allt är som det ska. Ta på dig tjuvens ”glasögon” och se om det är något som saknas.

Auktoriserad låssmed på Södermalm

Anlita alltid en låssmedsfirma som är auktoriserat av SLR – Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund. Då kan du vara säker på att du anlitar någon som är pålitlig och som har en gedigen utbildning, samt installerar utrustning av godkänd kvalitet.

© 2016 A MarketPress.com Theme