Hitta den metod för hårborttagning som passar dig

Det finns många olika metoder för hårborttagning. De är olika effektiva, tar olika lång tid att utföra och håller olika länge. För att hitta det sätt som passar bäst kan man behöva prova sig fram, men det kan också vara bra att veta lite om de olika teknikerna för att på ett bra sätt kunna avlägsna oönskad hårväxt.

Fördelar och nackdelar

hårborttagning med threadingRakning är den absolut vanligaste metoden och den är väldigt enkel att utföra i hemmet. Nackdelarna är att resultatet inte håller så länge och på bara några dagar har håret växt ut igen och det rakade området känns stickigt. Dessutom blir håret som växer ut ganska grovt då det kapas rak av och inte rycks ut. En fördel är att rakning kan utföras hur långt eller kort håret än är.

Vaxning är också mycket vanligt och det kan utföras såväl hemma som på salong. Det här är dock en ganska kladdig och omständlig teknik och det är svårt att nå alla områden själv och därför väljer många att gå till en salong. Det silkeslena resultatet håller ofta i upp till 4 veckor och man behöver inte vaxa så ofta. Dock kostar det att få behandlingen och den kan bara utföras när håret är 1 centimeter eller längre.

Epilering är ytterligare en hårborttagningsteknik som kan utföras hemma. Här används en eldriven apparat som rycker bort hårstråna några stycken i taget. Metoden är oftast mindre smärtsam än vaxning men den tar lite längre tid eftersom inte lika många hårstrån försvinner samtidigt. Många kombinerar därför vaxning och epilering för att få ett silkeslent och bestående resultat. De hårstrån som inte följer med vid vaxning kan enkelt avlägsnas med hjälp av epilering. Hårstråna tas effektivt bort från rötterna och resultatet håller ungefär lika länge som vid vaxning. Hårstråna kan vara så korta som 1 millimeter och det är en väldigt skonsam metod som även passar den med känslig hud. Trådning är en annan metod som påminner om epilering och här tas håret bort med tvinnade bomullstrådar. Den här tekniken används främst i ansiktet eftersom den är så skonsam, precis och ger ett långvarigt resultat.

Det finns också speciella krämer man kan använda för att ta bort hårväxt. Dessa krämer stryks på området som ska behandlas och sedan skrapas kräm och hår bort. Håret som växer ut blir inte lika grovt som vid rakning, men de här produkterna innehåller mycket kemikalier som varken är bra för kroppen eller naturen. Det är därför vanligt med allergiska reaktioner och man bör vara försiktig med att använda den här typen av produkter.

Ytterligare hårborttagningsmetoder är IPL och laserbehandling. Metoderna liknar varandra på många vis men det finns också vissa skillnader. Både IPL och laserbehandling använder ljusstrålar som avger värme och skapar en reaktion i hårsäcken. Skillnaden är att IPL skickar ljuset som pulser och att ljuset från lasern är konstant. Dessa metoder används för permanent hårborttagning, dock är de inte så effektiva på mörk hy och ljust hår.

© 2016 A MarketPress.com Theme