Glas med gravyr är en unik present

Att gravera på metallföremål är väldigt vanligt och de flesta har någon form av graverat föremål. Det är även möjligt att gravera på glas och marknaden för graverade föremål av glas har ökat. 

Graverade Glas

Att ge bort glas är kanske inte det roligaste man kan göra och presenten kan kännas billig. Om man däremot graverar ett meddelande på glaset blir gåvan unik och rolig. Många vill ha graverade glas vid bröllop med brudparets namn och datum för bröllopet. Graverade glas förekommer även vid förlovning, och andra stora händelser i livet. 

champagneglas med textDet är aldrig fel att ge bort ett graverat glas och texten på gåvan kan berätta något om när det gavs bort eller om relationen mellan den som gav bort glaset och den som mottog glaset. Ett graverat glas kan bli ett roligt minne och det är något man kan ge bort varje år för att fira bröllopsdagen, årsdagen eller en annan viktig årsdag. På så vis blir glaset unika samlingsobjekt med ett stort sentimentalt värde. 

Gravyren behöver inte bara vara en text även om det är det vanligaste. Det går utmärkt att gravera in symboler om man vill det, tillsammans med texten. Vid ett bröllop kan man ha brudparets namn och datum för bröllopet och två sammanlänkade ringar eller annat motiv som man känner passar den aktuella tidpunkten.

Hållbarhet

Ett graverat glas är minst lika hållbart som ett vanligt glas i samma format fast utan gravyr. Gravyren är bara kosmetisk och oftast använder man inte de graverade glasen för vardagsbruk eller över huvud taget. Det blir mer ett samlingsobjekt som man har stående i prydnadsskåpet.

Olika typer av glas

Det går i princip att gravera på vilken typ av glas som helst, men det beror också på tekniken som används vid gravyr. Det bästa är att prata med företaget som graverar glas vad de har för krav. Många säljer glas som går att gravera så man köper både glasen och gravyren på samma ställe. Det gör att man med säkerhet får ett glas som klarar av den typ av gravyr som erbjuds.

Det är roligt att både ge och få ett graverat glas. Glaset blir ett minne som är udda och något som gör att man kommer ihåg givaren och händelsen som gjorde att man fick glaset.

© 2016 A MarketPress.com Theme