Förändra ditt hus med rot-avdraget

Det finns väldigt många lösningar som en husägare kan använda sig av då det kommer till att förändra sitt hus. Det här kan ske i form av olika renoveringsprojekt där man exempelvis genomföra en badrumsrenovering eller en omfattande köksrenovering och på så sätt höjer hela sin levnadsstandard. Det kan även räcka med att man målar om en vägg för att på ett klart och tydligt sätt skapa ett helt nytt hus.

Detta har också blivit betydligt vanligare och lättare att göra under senare år och allt detta kan förklaras genom att man numera i Sverige – från Lund till Kiruna – kan använda sig av en väldigt förmånlig skattesubvention i form av rot-avdraget. Att använda sig av rot-avdraget vid olika renoveringar innebär att man exempelvis kan anlita en plattsättare för sin badrumsrenovering och därefter dra av upp till halva kostnaden för dennes arbete på sin deklaration och sedan få tillbaka beloppet på sin skatt – en väldig generös lösning som gjort att fler husägare anser sig ha råd att förverkliga sina drömprojekt.

Om detta sedan handlar om just en badrumsrenovering, en köksrenovering eller att måla om några rum spelar ingen roll – rot-avdraget går att använda till de flesta tjänster som rör renoveringar och huruvida man ä berättigad att använda detta är något som enklast kollas upp på Skatteverkets hemsida. Rot-avdraget gäller om maximalt 50.000 kronor/år och person och om man vill använda detta i sin nuvarande generösa form så bör man också passa på då detta halveras vid årsskiftet; ett drömprojekt i syfte att försköna- eller förbättra sitt hem bör således bokas in innan nyårsklockorna klämtar – åtminstone om man vill ha det så billigt som möjligt.

Förändra utsidan med markiser

Det som många missar då det kommer till just förskönande lösningar i sina hus är att man enbart fokuserar på just insidan. Vi har nämnt badrumsrenovering och köksrenovering som exempel på detta. Men – finns det något som man som husägare kan gör åt sin utsida utöver att måla om? Ja, det finns ett väldigt enkelt och prisvärt sätt och detta i form av att installera markiser. Varför just markiser och varför ska en husägare i exempelvis Lund överväga detta? Vi radar upp några svar på den frågan nedan och hoppas att vi genom det kan förklara vad vi menar.

• Lyx. Markiser skänker alltid en känsla av lyx till ett hus och är dessutom billigare än att måla om. Jämför man ett hus i Lund där markiser finns installerade med ett grannhus som saknar detta solskydd så kommer man direkt att se en markant skillnad dem emellan.

• Skydd. Som vi sa ovan; markiser skyddar mot solen och detta är det primära syftet också. Att man få ett snyggare hus är egentligen en bonus. Numera kan man skräddarsy sina markiser på ett helt annat sätt också – både i form, färg och gällande mönster.

• Rot-avdrag. Här återkopplar vi till textens början. Köper du markiser så kan du använda ditt rot-avdrag för själva monteringen. Något som du också ska göra då det dels blir billigare och dels av anledningen att en professionell montör ser till att dina markiser håller över en längre tid. Man måste nämligen ta hänsyn till vind, närhet till grannar och läge på huset. Ligger ditt hus i Lund i ett läg där det blåser mycket så måste man ha detta i åtanke vid monteringen av markiserna man köpt.

Vi rekommenderar http://www.markislund.se/ när du ska köpa markiser i Lund.

© 2016 A MarketPress.com Theme