En flyttfirma gör bättre jobb om du informerar

Att fler och fler flyttar sker i Stockholm är något som dels kommer av den enorma inflyttningen till staden, dels av de extremt höga priserna för bostäder samt det faktum att många tvingas förlita sig på en skakig andrahandsmarknad. Oavsett anledning så äger många dagliga flyttar rum i Stockholm och de har samtliga gemensamt i att de ofta är svåra att genomföra. En flytt ska ofta ske med kort varsel (särskilt om man hyr i andrahand) det finns trafik som ställer till det, det är ofta höga fastigheter med trånga passager och icke-fungerande hissar samt en brist på både fordon att hyra samt på parkeringsplatser att ställa dessa på.

Allt detta gör att många väljer den enkla vägen vid sina flyttar i Stockholm och där man, helt enkelt, anlitar en flyttfirma. Att detta är den lätta och mest bekväma vägen innebär dock inte att man bara ringer en flyttfirma och låter denna komma förbi och sköta allt som har med flytten att göra.

Nej, om man hör med vilken flyttfirma som helst i Stockholm så finns det några saker som kunderna ska tänka på och som i allra högsta grad underlättar deras jobb samt gör kostnaden lägre. En flyttfirma jobbar nämligen normalt mot en fast grundavgift och en timpenning – ju längre tid ett jobb tar, desto dyrare blir det också för kunden.

Vad är det då en flyttfirma i Stockholm vill att man tänker på? Jo, vi kan rada upp några detaljer som kan vara värda att tänka på i samband med en flytt i Stockholm.

• Hur mycket äger du? Informera din flyttfirma kring hur stort bohag som ska flyttas. Det behöver inte vara på detaljnivå – ge en ungefärlig uppskattning kring hur många kartonger som finns, hur stor soffa, säng och köksbord du har. Finns det några fåtöljer eller något som bör behandlas med extra varsamhet? Säg det till den flyttfirma du anlitar så kan de ordna med exempelvis emballering eller transportera föremålet separat. Skulle du äga något tungt – exempelvis ett kassaskåp – så måste du delge detta innan. En sådan flytt kräver speciella hjälpmedel.

• Hur bor du? Det är skillnad på en flytt och en flytt. Bor du på bottenplan så är det väldigt enkelt för en flyttfirma att jobba. Bor du högst upp en fastighet innanför tullarna så blir det svårare och därför bör du alltid förklara för din flyttfirma hur de bostäder du ska flytta från- och till i Stockholm ser ut.

• Hund eller katt? Informera din flyttfirma om det finns husdjur och om de ska tänka på något särskilt i sådana fall. Det är inte speciellt roligt att mötas av en morrande rottweiler då man ska arbeta och dessutom finns det alltid en allergirisk. Det handlar om arbetsmiljö för de anställda hos en flyttfirma.

© 2016 A MarketPress.com Theme