Cateringservice

Allt fler har upptäckt bekvämligheten med catering. Det är en bransch på frammarsch och konkurrensen är hård om de kräsna matglada kunderna. För kundernas del har konkurrensen betytt bättre priser, mat och service – vilket är något att glädjas åt. Samtidigt som det inte är helt enkelt att hitta rätt cateringföretag bland de otaliga företag som erbjuder denna service. Vår uppgift är därför att hjälpa er att, utifrån era kriterier, hitta rätt leverantör. Genom att först fundera kring några frågor kan vi lätt utesluta och ringa in de cateringföretag som bäst stämmer in och uppfyller era behov.

Inför val av cateringföretag:

• Vad för typ av tillställning handlar det om? Beroende på om det är fest, bröllop, releasefest eller företagskonferens kan cateringföretag med specifik inriktning vara att föredra.

• Hur många personer gäller det? Handlar det om en privat tillställning med mellan 15 till 50 personer eller är det ett företagsevenemang där antalet sträcker sig upp till 200 personer? Storleken på sällskapet avgör vilket cateringföretag som kan ta emot beställningen.

• Vad för typ av kök är ni intresserade av? Olika cateringföretag är inriktade på olika typer av kök och därför är det viktigt att välja rätt kock för rätt mat.

• Vilken stad gäller det? En helt avgörande fråga som direkt ringar in de aktuella alternativen.

Utifrån dessa frågor har vi gjort en tydlig avgränsning som gör valet av cateringföretag mycket enklare. När vi funnit det cateringföretag som passar just era behov finns det några saker att tänka på vid beställning av maten. Nedan följer några enkla tips på de saker som man som beställare lätt glömmer bort.

Att tänka på vid beställning:

• Finns det några vegetarianer/veganer i sällskapet? Vanligtvis finns det vegetarianer eller veganer i större sällskap och givetvis ska de bli serverade en lika god maträtt som övriga. Det finns gott om köttfria alternativ. Som kund har du rätt att begära att cateringföretaget anstränger sig i lika hög grad med de vegetariska/veganska anrättningarna.

• Finns det några allergiker i sällskapet? Laktosintoleranta, fisk-skaldjurs allergiker, nötallergiker eller andra typer av allergier är utbrett och det är därför viktigt att stämma av med sällskapet och föra över informationen till cateringföretaget så att de kan ordna med alternativ.

• Finns det några nykterister i sällskapet? Ofta bjuds det på gott vin eller liknande alkoholhaltiga drycker vid en finare middag och de i sällskapet som inte dricker blir hänvisade vatten. För att få alla att känna sig lika uppvaktade kan det vara en god idé att se till att de som inte dricker erbjuds goda alkoholfria alternativ.

•  Finns det några barn i sällskapet? Små barn vars smaklökar ännu inte utvecklats har ibland problem med att äta för stark och salt mat. Barnvänliga alternativ kan därför vara att föreslå för ert cateringföretag.

© 2016 A MarketPress.com Theme