Bokföring i Landskrona – det finns gott om alternativ

Det finns många företag som kan tänkas behöva hjälp med bokföring i Landskrona. Inte minst de lite mindre bolagen, de som står inför en expanderingsfas men som vill spara pengar genom att outsourca all bokföring till en extern redovisningsfirma. Det är ett minst sagt smart sätt att spara pengar på, det får man säga. Att hyra in effektiva timmar av en extern firma innebär att man bara betalar för de timmar firman sitter med din bokföring – jämfört med om man hade tagit in en ekonom på heltid som fördelar uppgifterna över månadens alla dagar. Jag kan verkligen se fördelen med det, trots att jag aldrig gjort något liknande själv.

 

Min vän var företagsam ut i fingerspetsarna

Min vän Mange har gjort det dock. Han hade ett företag som målade och sålde små krigsmodeller. Det låter kanske inte som mer än en barnslig och lite löjlig fritidssyssla, men faktum är att Mange gjorde stora extrapengar på sin hobby i början. Jag minns det då vi jobbade tillsammans på en brödfabrik när det begav sig. Om dagarna stod Mange och jag och paketerade brödlimpor och på kvällarna gick han hem och målade krigsfigurer som han fått beställningar på över internet. Han brukade gå ner och posta små paket på fikarasterna, och på så sätt gjorde han en bra extrainkomst. Någon månad hade han 15 000 kronor UTÖVER sin vanliga lön. Du kan ju tänka dig reaktionerna på jobbet när det kom ut. "Tjänar du femton lax på att sitta och måla sånt där skräp? Min tolvårige son gör samma sak". Men Mange var smart. Han hade en hobby och han fann ett sätt att mjölka lite pengar ur den i samma veva som han hade roligt.

Time to get serious? Bokföring i Landskrona är svaret

För eller senare slutade Mange på brödfabriken. Hans anledning var, som du säkert själv hade kunnat räkna ut, att han ville satsa helhjärtat på sin lilla extrainkomst. Få den att bli större. Se hur långt han kunde gå. Eftersom jag kunde bygga hemsidor bad han mig att göra en snygg sida med en webbshop. Jag gjorde det, och efter cirka ett år drev vi ett företag tillsammans. Och det värsta av allt: det gick riktigt, riktigt bra. Så bra att vi var tvungna att expandera och anställa fler för att hinna med. För att fixa biffen letade vi upp ett företag som sysslade med bokföring i Landskrona och som då alltså kunde göra detta genom så kallade effektiva timmar. Eller jag och jag, det var Mange som skötte den biten.

Testa att gå in på Sydek till en början. Det är en bra start.

1 Comment

  1. Vilken solskenshistoria!


    Reply to this comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2016 A MarketPress.com Theme